Hvad er en dildo?

Hvad er en dildo?

En dildo er et stykke sexlegetøj, som i langt de fleste tilfælde er en penisefterligning. Dermed har en dildo som regel også form som en almindelig penis, men det hænder dog, at det ikke er tilfældet. Dildoer kan nemlig have mange forskellige former. En regel er dog, at en dildo altid er mere aflang, end den er bred.

Som regel fremstilles dildoer af medicinsk silikone eller ABS-plast. Dog ser man også eksempler på, at dildoer fremstilles af glas, jelly og træ.

Der findes mange forskellige slags dildoer, og typisk deles de ind i følgende kategorier:

  • Realistiske dildoer
  • Store dildoer
  • Små dildoer
  • Vibrator-dildoer
  • Analdildoer
  • G-punktsdildoer
  • Sugekopsdildoer
  • Strap-on-dildoer

Det giver vist sig selv, hvilke dildoer man finder inden for de forskellige af ovenstående undergenrer, måske lige med undtagelse af sugekopsdildoer samt strap-on-dildoer, hvorfor vi kort herunder uddyber, hvad der kendetegner disse dildotyper.

Strap-on-dildo: En strap-on-dildo er en dildo, som kan fastspændes på en person, som regel via noget, der minder om et mavebælte.

Sugekopsdildoer: En sugekopsdildo er en dildo med en sugekop i bunden. En sådan dildo kan sættes på flade overflader, hvilket muliggør en række andre anvendelsesmuligheder end med en almindelig dildo.

Nogle kalder en vibrator for en dildo og omvendt

Rigtig mange skelner ikke mellem en vibrator og en dildo, men det er faktisk lidt forkert. En vibrator kan sagtens også være en dildo, men er det ikke nødvendigvis. Nogle vibratorer er nemlig ikke beregnet til indføring, og det er en dildo altså.

Ligeledes er det heller ikke alle dildoer, der kan vibrere, hvorfor det ikke giver mening, pr. automatik, at omtale en dildo som værende en vibrator. For at være en vibrator skal man jo ligesom kunne vibrere, ikke?

Er en buttplug en dildo?

Måske har du hørt om buttplugs før? Hvis ikke, kan vi fortælle, at der tale om et stykke sexlegetøj til indføring i anus – ligesom med en analdildo. Det er dog ikke alle, der mener, at en buttplug kan kaldes for en dildo, hvilket skyldes pluggens særlige form, som afviger fra typiske dildoer.  

Hvad bruges en dildo til?

En dildo bruges til seksuel tilfredsstillelse. Den kan bruges af både mænd og kvinder, og den kan bruges både i forbindelse med onani og samleje. En dildo kan både bruges til indføring i enten vagina i skede eller anus eller til at stimulere klitoris med vibrationer.

Markedet for dildoer er uendeligt stort, og der findes noget for ethvert behov. Nogle dildoer er ekstremt avancerede og har et hav af funktioner, mens andre blot er simple penisefterligninger.