Rengøring af dildo

Rengøring af dildo – Sådan gør du din dildo ren

Rengøring af en dildo er ikke raketvidenskab og selvom du kommer langt med varmt vand og sæbe, er det ikke helt uvæsentligt hvordan du bærer dig ad med rengøringen, afhængigt af hvilken dildo der er tale om. I denne artikel guider vi dig og hjælper dig i gang, så du kan rengøre din dildo på den helt rigtige måde.

Hvis din dildo skal forblive som ny, kræver det, at du tager dig godt af den, hvilket blandt andet kræver en grundig rengøring i ny og næ. Udover at det er uhygiejnisk, hvis du ikke gør din dildo ren, kan det også gå udover holdbarheden, hvis du ikke får gjort den ren på den rigtige måde. 

Hvordan du skal rengøre din dildo afhænger i høj grad af, hvad din dildo er lavet af. Det er nemlig hovedsageligt materialet på dildoen som dikterer fremgangsmåden.

Sådan gør du din silikone dildo ren

Silikone er et super godt materiale til sexlegetøj, da det er et slidstærkt, varmefølsomt og hamrende stærkt materiale. Silikone føles desuden også lækkert at røre ved og så er det endda vildt nemt at rengøre. 

Rengøringen af din silikone dildo klares ganske let på en af følgende måder:

  • Placer den i opvaskemaskinen og giv den en tur sammen med bestik, glas og service.
  • Smid den i en gryde med vand og lad den koge i et par minutter.
  • Brug en våd klud og et antibakterielt eller desinficerende middel. 

Sådan gør du din glasdildo ren

En glas dildo er utroligt let at gøre ren, da den i princippet kan blive behandlet ligesom drikkeglassene du bruger til dagligt. Det betyder, at du sagtens kan give din glas dildo en tur i opvaskemaskinen eller smide den med i opvaskebaljen, når du tager opvasken efter aftensmaden. 

Alternativt kan du også tørre dildoen af med en våd klud, hvorefter du tørrer den over med sexlegetøjs-rens. 

Sådan gør du din gummi- eller jelly dildo ren

Uanset hvilket dildo du har, er det vigtigt, at den bliver gjort ren i ny og næ. Særligt vigtigt er det dog, hvis din dildo er af gummi eller jelly, da dette materiale er særligt modtageligt overfor skidt, snavs og bakterier. I bedste fald er det lidt ulækkert og uhygiejnisk og i værste fald kan det give dig en infektion i de nedre dele. 

Rengøringen af din gummi eller jelly dildo klares med varmt vand. Sørg for at tage dig god tid og få skrubbet den godt overalt. Vær særlig opmærksom på riller, fordybninger og andre steder, hvor der kan gemme sig skidt, snavs og bakterier. 

Når du har vasket dildoen og tørret den med et håndklæde eller et hviskestykke, bør du sprøjte dildoen med desinficerende sexlegetøjs-rens eller alkogel, så du er sikker på, at alle bakterier er helt døde.