Guide til fisting

Fisting guide – Sådan fister du dig selv eller din partner

Guide til fisting

Fisting er en fantasi hos mange, men det er kun få, som rent faktisk har fået udlevet fantasien. Fisting er nemlig ikke helt så nemt som at knytte næven og føre den op i skeden eller numsen. I denne artikel, som vi helt beskeden kalder for ‘den ultimative guide til fisting’, kan du få masser af tips og tricks, så din fantasi om fisting kan realiseres. 

Bemærk, at artiklen indeholder affiliate-links, altså sponsorerede links.

Fisting er når hele hånden, knyttet som en næve, indføres vaginalt i kvindens skede eller analt i mandens eller kvindens numse. Formålet med at fiste er, at man bliver fyldt maksimalt ud, hvilket resulterer i yderst effektfuld og intens stimulation. 

Fisting kan praktiseres med en partner eller alene, hvor sexlegetøj agerer erstatning for partnerens næve. Er du helt ny til fisting, kan det være en fordel at starte med at øve dig derhjemme med sexlegetøj – så bliver det knap så voldsom en oplevelse, når eller hvis du en dag skal prøve det af med en partner.  

Fisting kan lade sig gøre for alle

Første gang man hører om fisting er den umiddelbare reaktion at udbryde “AV!”, efterfulgt af tanker om hvorvidt det overhovedet kan lade sig gøre rent fysiologisk.

Fisting kan sagtens lade sig gøre for alle, og gør man det blot rigtigt, kommer det ikke til at gøre ondt. Både ved analfisting og vaginalfisting er nøglen at gå langsomt frem, så kroppen kan nå at vænne sig til at blive fistet.

Se også: Spanking for begyndere

Forvent ikke nødvendigvis at fisting lykkes lige med det samme. Dels kan det være en temmelig overvældende følelse og dels kræver det lidt træning, inden man har styr på den rette strategi og teknik. Vi vil dog vove den påstand, at alle kan lykkes med fisting, hvis blot vores guide følges.

Fisting alene – Sådan gør du

Hvis du ikke har eksperimenteret med fisting tidligere, anbefaler vi, at du starter med at gøre det alene. Det kan være en overvældende følelse, når man bliver fyldt helt ud og passer man ikke lidt på, kan det risikere at gøre ondt. Det giver derfor rigtig god mening, at du i ro og mag øver dig derhjemme, lærer teknikken og finder dine grænser uden pres fra en partner.

1. Få fat på det rigtige udstyr

Hvis du vil i gang med fisting alene, er det vigtigt med det rigtige udstyr, så du får en god, lækker og fræk oplevelse.

Her er, hvad vi anbefaler:  

Glidecreme

Først og fremmest er der ingen vej udenom glidecreme. Vi anbefaler en god tyk glidecreme, som du skal sørge for at bruge rigeligt af undervejs. 

Særligt hvis det drejer som analfisting, er glidecreme en absolut nødvendighed. Ved vaginalfisting kan glidecreme dog også være en fordel. 

Glidecreme - guide til fisting

Fisting dildo

Du kan naturligvis vælge at bruge din egen hånd, du har trods alt to af slagsen til rådighed, men det kan hurtigt blive anstrengende, da det rent anatomisk kan være lidt en udfordring at nå. 

I stedet kan du vælge at investere i en fistinghånd eller fisting dildo, som fungerer ligesom en almindelig dildo – dog med den undtagelse, at den er formet som en hånd og typisk er større. 

Du finder fistinghænder i flere forskellige størrelser og materialer, så du kan finde en, som passer dig, uanset om du er øvet eller nybegynder.

Fistingdildo

2. Giv dig god tid

En del tror fejlagtigt, at fisting udelukkende handler om at få hele hånden op i skeden eller endetarmen hurtigst muligt, som om man får et spejdermærke på sin uniform, fordi man klarede opgaven på tid.

Det er dog forkert, for fisting handler om nydelse og tilfredsstillelse – også undervejs, når man bygger op til, at hele næven skal indføres. 

Istedet for at skynde dig at udvide forneden, så du hurtigst muligt kan få hele hånden op, skal du i stedet nyde vejen dertil. Nyd at have to, så tre, fire og til sidst fem fingre oppe. Når du tager det stille og roligt, vil du slappe mere af undervejs, få større nydelse og i det hele taget have lettere ved dit foretagende.

3. Den rigtige teknik

Når det er lykkes dig at få hånden helt op, skal du fortsat tage den lidt med ro, så det ikke kommer til at gøre ondt. Giv din krop lidt tid til at vænne sig til at være fyldt helt ud og begynd så efterfølgende at bevæge hånden blidt frem og tilbage med knyttet næve. 

Eksperimenter med tempoet og bevægelserne og find frem til hvad der føles godt. Hånden kan køres ud og ind, men også fra side til side. 

Imens kan din frie hånd stimulere din krop andre steder for at få endnu mere nydelse ud af fisting. 

4. Når orgasmen har lagt sig

Hvis alt går vel, ender du forhåbentligt med en lækker og kraftig orgasme, som får benene til at ryste under dig. 

Herefter er det særligt vigtigt, at du går lidt forsigtigt frem, for efter en orgasme vil musklerne i skeden eller endetarmen typisk trække sig lidt sammen. Din hånd ender ikke med at sidde fast – bare rolig! – men det kan komme til at gøre lidt ondt, hvis ikke du er forsigtig, når du igen trækker hånden ud af underlivet. 

Fisting med partner – Sådan gør du

Det meste er sjovere, når man er to. Det samme gør sig gældende for fisting, som bliver frækkere og mere intenst, når man gør det med en partner. 

Det er dog vigtigt, at det hele går rigtigt til, så personen som fistes ikke får en dårlig oplevelse. I det følgende får du en række trin, som du bør følge, hvis fisting skal blive en succes hjemme i dobbeltsengen. 

1. Lyt til hinanden og forventningsafstem på forhånd

Det er et kedeligt råd og ikke specielt frækt, det ved vi godt, men det er utroligt vigtigt, at I på forhånd sætter lidt ord på, hvad I forventer af oplevelsen. 

Særligt personen som skal fistes bør kridte banen op og forklare, hvor eventuelle grænser går, så giveren ikke overtræder disse. Aftal meget gerne, at det ikke nødvendigvis behøves lykkes, og at det ikke er en fiasko, blot fordi hele hånden ikke finder vej op i varmen. 

Undervejs er det vigtigt at personen som fistes sætter ord på, hvis der er noget som ikke føles rart eller behageligt. Ligeledes skal giveren sørge for at være opmærksom på partnerens signaler og reagere herefter. 

2. Klip neglene

Husk for guds skyld at klippe neglene, så du ikke ender med at skamfere din partner indvendigt. Intet ødelægger den frække stemning ligeså effektivt som en rift på indersiden af skeden eller endetarmen, fordi du ikke har haft gang i negleklipperen, inden I gik i gang. 

3. Brug masser af glidecreme!

Når I er klar til at gå i gang med fisting, er det vigtigt at I bruger glidecreme på både hånden og skeden/ringmusklen, så det er godt vådt og glat. 

Kvindens underliv leverer godt nok naturlig smørelse, men det er ikke altid nok, så brug meget gerne en klat glidecreme alligevel.

4. Gå stille til værks

I kampens hede, når liderligheden er på sit højeste, er det let at lade sig gribe af stemningen. Det kan resultere i, at giveren går for hurtigt frem, fordi han eller hun simpelthen bliver for ivrig. 

Hvis du er den der fister, altså giveren, bør du undervejs minde dig selv om, at det ikke er et kapløb. Det tager den tid det tager og uanset hvor meget du måtte have lyst, kan du ikke bare banke næven i bund.

Hvis du er den der bliver fistet, altså modtageren, er der ingen skam i at sige det højt, hvis din partner går for hurtigt frem. Hvis det ender med at gå for hurtigt, bliver det ubehageligt for dig. Når det er ubehageligt, slapper du ikke af og så er det tæt på umuligt at få så meget som en enkelt finger op. 

5. Brug den rigtige teknik

Når hånden er kommet helt op, kan du forsigtigt begynde at bevæge den ind, ud og fra side til side. Følelsen af at være fyldt helt ud af en hånd, er fantastisk dejlig og fræk, men hvis du bevæger næven ind og ud, som var du ved at straffe en boksebold, bliver det ikke nogen lækker oplevelse for partneren. 

6. Efter orgasmen

Efter en orgasme vil musklerne omkring skeden og endetarmen typisk trække sig sammen, så der igen kan være lidt småt med plads. 

Hvis du fortsat har hånden oppe i din partner, skal du derfor sørge for at være helt forsigtig, når du langsomt trækker dig ud igen, så det ikke risikerer at blive ubehageligt. 

Guide til fisting

→ Ofte stillede spørgsmål om fisting

Følgende er de spørgsmål om fisting, som vi oftest støder på:

Hvad er fisting?

Fisting går ud på at indføre hele hånden i underlivet og benytte denne til stimulation. ‘Fist’ betyder ‘næve’ på dansk. Ordet ‘fisting’ betyder, at man benytter næven til at stimulere sin partner.

Gør fisting ondt?

Fisting kan gøre ondt, men det behøver langt fra at være tilfældet. Følger du vores guide ovenfor, er der gode chancer for, at det bliver behageligt og smertefrit. 

Det afgørende for smertefri fisting er, at du/I går langsomt frem.