Kan man blive afhængig af sin dildo?

Kan man blive afhængig af sin dildo?

Når man går på opdagelse i det samlede dildo-udvalg og støder på nogle af de mest avancerede dildoer, der – for kvindens nydelses skyld – kan ting, som man end ikke kunne forestille sig, inden man blev introduceret for dem, er det – særligt når man læser de lovprisende produktbeskrivelser – nærliggende at tænke: Kan jeg mon blive afhængig af sådan en lille fiks sag?

Og ja, vi vil, uden at blinke, hævde, at det kan du. 

Den nydelse, som en dildo vil kunne give dig, kan uden tvivl bevirke, at du vil have meget vanskeligt ved at skulle undvære den. Ligeledes vil en dildo med vibrationer kunne føre til, at du bliver mindre følsom på klitoris. 

Det her er dog ikke en skræmmekampagne! Derfor er det vigtigt for os at sige, at så længe det ikke tager overhånd, er det heller ikke noget problem, at man er glad for sin dildo. Man kan sagtens bruge den dagligt uden at være sygeligt afhængig.  Orgasmer er nemlig herlige, og der er ingen grund til at skamme sig over, at man ikke kan undvære den slags, så det er vigtigt at skelne mellem sund begejstring og sygelig afhængighed.

Da vi researchede til denne artikel, stødte vi på en række eksempler, hvor afhængigheden af en dildo var decideret uhensigtsmæssig og i somme tilfælde sygelig.

Et af disse eksempler var i Joan Ørtings brevkasse i Ekstra-Bladet, hvor en ung kvinde på 21 havde skrevet ind, at hun ikke længere var i stand til at opnå orgasme uden at bruge sin vibrator. Noget, som hun havde været førhen.

Til dette problem svarede Joan, at hun oplevede en kedelig tendens, hvor flere og flere kvinder blev deciderede afhængige af deres sexlegetøj og ikke kunne opnå orgasme uden. Hendes løsning i den konkrete case var, at kvinden, der havde skrevet ind, skulle tage en kold tyrker og simpelthen bare smide sexlegetøjet ud.

Kvinden, der havde skrevet ind, stod ikke med et unikt problem, men repræsenterede derimod et udbredt problem, hvilket dokumenteres af, at orgasmeekspert Katrine Berling i et interview for et par år siden udtalte følgende til Ekstra-Bladet:

“I min klinik møder jeg flere og flere kvinder, der er, hvad jeg kalder afhængige af deres vibrator. De kan kun få orgasme, når de bruger vibratoren, og samtidig glemmer de at nyde den sex, de har. De ligger bare og venter på, hvornår de igen kan tage vibratoren frem af skuffen. Vibratorbrug er blevet et slags nødvendigt fix for dem: Nu skal jeg ha’ min klitorisorgasme!”

Også hun anbefaler, at man tager en pause fra sin dildo/vibrator, hvis man oplever, at man ikke kan få orgasmer uden. Hun forklarer ligeledes den uheldige udvikling ved, at mange kvinder bliver orgasmeafhængige, og at de – grundet denne afhængighed – jagter den ene orgasme efter den anden, og at det, for disse kvinder, ikke kan gå hurtigt nok at ramme klimaks. Dette sygelige orgasmebehov fører til en voldsom brug af vibrationer på klitoris, hvilket fører til, at klitoris bliver mindre sensibel. 

Hvis man søger på fraser relateret til emnet på Google, indser man hurtigt, at dildoafhængighed findes og er en reel ting. Der findes en del offentligt tilgængelige eksempler på eksperter, der udtaler, at de oftere og oftere møder kvinder, som er sygeligt afhængige af deres dildoer eller vibratorer. Ligeledes skriver en række kvinder i forskellige fora omkring deres afhængighed.

Da vi ikke er sundhedsfagligt uddannede her hos Temptations.dk, vil vi anbefale, at du søger ekspertrådgivning, sæt du er blevet sygeligt afhængig af din dildo eller vibrator. Det være sig enten hos en læge eller en specialiseret rådgiver.