bondage og BDSM guide cover

Bondage – Sådan kommer du i gang

Er du nysgerrig på bondage og BDSM, men måske i tvivl om, hvad det helt præcist går ud på? Og hvad nu hvis du får lyst til at prøve det – hvordan introducerer man det for sin partner? Du finder svarene, og mere til, her i artiklen.

Bondage kan være et frækt krydderi i sexlivet, og vi anbefaler at du, hvis du har lyst, stifter bekendtskab med det før eller siden. Du behøver ikke nødvendigvis hænge din partner op som Jesus på korset, men kan sagtens starte lidt mere stille ud, og eksempelvis starte med et sæt håndjern og eventuelt bind for øjnene – mere om det lidt senere. 

Vi starter med det mest oplagte spørgsmål for nybegynderen: 

Hvad er bondage og BDSM?

BDSM er en forkortelse, og gudskelov for det, for i daglig tale ville det hurtigt blive trættende at skulle sige: Bondage og Disciplin (BD), Dominans og Submission (DS) og Sadisme og Masochisme (SM). 

Bondage og BDSM handler overordnet set om underkastelse, hvilket ofte kommer til udtryk ved, at den ene af parterne bindes, imens den anden har frit lejde til at fornøje sig med sin partner. Den fikserede af de to, kan nu se frem til berøring, sex eller måske endda smerte fra en pisk eller lignende. 

De der dyrker bondage og BDSM, fortæller at det at underkaste sig, at overgive sige til sin partner og overlade styringen, gør noget helt særligt ved sex. 

Bondage er i virkeligheden simpelt nok, hvorfor det også er en af de fetish som bliver praktiseret i stor stil verden over.

Selvom den frække disciplin er simpel nok, er det dog stadig en fordel, at I får talt det grundigt igennem, inden i går i gang. Vi anbefaler blandt andet, at I indfører et ‘Stopord’ så legen hurtigt kan afbrydes, hvis den ene får for meget. Det fortæller vi mere om lidt længere nede i artiklen. 

Bondage og BDSM udstyr

Hvis du gerne vil prøve bondage og BDSM af, er det ofte nødvendigt med det rette udstyr. Håndjern, reb eller bindebånd er en nødvendighed, ligesom et blindfold kan gøre underværker for oplevelsen. Nedenfor giver vi dig overblikket over det mest nødvendige udstyr, hvis du skal i gang med bondage.

Startpakke til nybegynderen

Bondage startpakke

Er du helt grøn indenfor bondage, kan du med fordel starte med en ‘Bondage startpakke’. Her får du alt det nødvendige, så du og din partner kan komme i gang.

Udstyr til fiksering

Obaie håndleds manchetter - guide til bondage og BDSM

Håndleds manchetter

En mellemting mellem de hårde og rå håndjern og de bløde og sensuelle bindebånd. Håndleds manchetter er et fint valg til dig, som hverken vil have det for hårdt eller blidt.

Metal håndjern - guide til bondage og BDSM

Håndjern

Du kender dem helt sikkert, så ingen grund til nogen længer introduktion. Gode håndjern i metal, som ikke koster alverden. Fremragende til bondage. 

Bindebånd

I den blide ende af udstyr til fiksering, finder vi bindebånd. De er bløde og behagelige at have på, men de gør samtidig det de skal – holder dig eller din partner fikseret og bundet.

Reb - guide til bondage og BDSM

Reb

Du skal binde nogen – hvad bruger du? Reb, naturligvis. Fordelen ved rebet er, at du har mange flere anvendelsesmuligheder. Prøv eksempelvis at binde arme og ben sammen.

Bondage sæt til seng

Bondage sæt til sengen

Det ser voldsomt ud, og det bliver det måske også. Fire manchetter gør, at du kan fiksere din partner helt og få total kontrol. 

Blindfolds

Sinful blindfold - guide til bondage og BDSM

Sinful Blindfold

Helt klassisk blindfold i satin. Blødt og blidt mod ansigtet og derfor ganske behageligt at have på. Ligner til forveksling en sovemaske, hvorfor du roligt kan have den liggende fremme.

Imiteret læder blindfold

Blindfold i imiteret læder

En lidt mere rå fortolkning af et blindfold. Det imiterede læder føles særligt kinky og pirrende, fordi det er lidt mere råt i sit udtryk. 

Luksus blindfold

Skal det være ekstra blødt og lækkert, så er dette luksus blindfold det rigtige valg. Diskret design og god kvalitet. 

Piske og paddles

Pisk i imiteret læder

Fin pisk til nybegyndere indenfor BDSM. God pisk til rimelige penge. Kan bruges til hårde, skarpe slag eller mere sensuelle og blide markeringer. 

Spanking paddle

Spanking paddle

Er du til spanking som giver lyd og kan mærkes, så er en paddle det rigtige valg. Denne er i imiteret læder, hvorfor den tåler at blive brugt. 

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Ovenstående er et lille udpluk af udstyr, som vi mener er ideelt til begynderen. Havde det ingen interesse, eller skal der lidt mere til, for at gøre dig vild i varmen, så tryk på knappen nedenfor, og se det omfattende udvalg af bondage udstyr. 

Sådan kommer I i gang med bondage eller BDSM

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil prøve bondage og BDSM af, så kræver det selvfølgelig først og fremmest, at du har en partner at gøre det med. Har du allerede en fast partner, bolle ven(inde) eller lignende, kan du overveje at introducere vedkommende for din fantasi. Hvordan du bringer det på banen er dog ikke helt ligegyldigt, så overvej en strategi inden du bringer det bordet midt i aftensmaden – din partner risikerer at få sin hakkebøf galt i halsen, og så er dine chancer næppe nær så gode. 

Hvad vil du gerne?

Inden du introducerer din partner for din fantasi og dit ønske om at prøve bondage og BDSM, er det en fordel hvis du gør op med dig selv, hvad det egentlig er du tænder på og har lyst til. 

For mange er det rigeligt med det man kalder for ‘bondage light’, hvor der er fiksering i form af håndjern eller reb involveret, måske et blindfold og så er det det. For andre skal der mere til – eksempelvis let og mild smerte fra spanking med pisk. 

Skal bondage være en del af jeres forspil, eller skal det være hele formålet, når i lukker døren bag jer i soveværelset? 

Vil du have den fulde kontrol, eller drømmer du i virkeligheden om at underkaste dig din partner og give styringen videre?

Først når du har en nogenlunde idé om, hvad det er du tænder på og har lyst til, bør du begynde at overveje hvordan du skal få det sagt til din partner. Hvis du ikke har en forestilling om, hvad du gerne vil, bliver det svært at overbevise din partner, som måske ender med at være en smule uforstående overfor din fantasi. 

Sådan bringer du det på banen for din partner

For nogen er det en smal sag at tale om seksuelle fantasier, for andre kan det være et tilløbsstykke som kan virke helt uoverskueligt. Særligt sidstnævnte bør derfor sørge for at forberede sig grundigt, så klappen ikke går ned undervejs. 

Her hos TEMPTATIONS har vi lagt hovedet i blød og udtænkt et par måder, hvorpå du kan få det sagt til din partner:

Sig det ligeud

Ja, det er lettere sagt end gjort, det ved vi godt! Men ofte kan det være mere effektivt end man tror, hvis man bare taler rent ud af posen og bekender kulør fra start: 

“Skat, jeg synes der er noget frækt i at blive bundet eller binde dig. Hvad siger du til at prøve det en dag?”

Brug en film eller et spil som anledning til at tage snakken

Vi kan naturligvis ikke tale om bondage og BDSM uden også at nævne Fifty Shades bog- og filmserien, som i den grad har gjort sit for, at den slags seksuelle eskapader skal blive mere mainstream. En mission, som vi bestemt tror er lykkes til en hvis grænse. Det er langt fra alle der praktisere bondage, men der er langt flere der kender til begrebet end tidligere. 

Måske du kan bruge bøgerne eller filmen som anledning til at tage snakken? Sæt filmen på, og se hvordan din partner reagerer. Prøv at komme med små hentydninger undervejs:

“Det ligner de har det sjovt/frækt/lækkert med det de laver. Måske vi skulle prøve det også?”

“Tror du den slags sex kunne være noget for os/dig?”

Hvis du ikke orker at se Fifty Shades-filmen, vi forstår dig godt, så kan du også overveje at introducere din partner for din fantasi gennem et sexspil. I sexspil handler det ofte om fantasier og at tale eller måske udleve disse. Flere af sexspil har endda udfordringer som direkte involverer BDSM og bondage. 

Vi har lavet en liste med de bedste sexspil, som du kan finde her.

Tag chancen og overrask

Hvis du tør, og har en fomodning om, at din partner nok ville være med på ideen, kan du også vælge at tage chancen og overraske din sengepartner. Ikke nogen akavet samtale forinden, og ingen grund til at se halv-kedelige husmor pornofilm – letter bliver det ikke! 

Bed din partner om at lægge sig på sengen, lukke øjnene og lade dig bestemme hvad der skal ske. Påfør din partner håndjern og blindfold, og afvent reaktionen. Vi garanterer, at langt de fleste vil blive pirret og synes det er frækt. 

Mission accomplished!

Sikkerheden skal være i orden!

Bondage kan være frækt og sexet, men det har også potentialet til at være farligt, hvis I ikke tænker jer om, og i øvrigt får spilleregler på plads, inden I går i gang. 

Vi anbefaler derfor, at I:

Køber ordentligt udstyr

Med lidt kreativitet, kan man sagtens improvisere noget udstyr til at binde og fiksere, eller måske et hjemmelavet blindfold. I de fleste tilfælde går det sikkert fint, men i kampens hede kan det gå galt, når I bruger udstyr som ikke er beregnet til formålet. 

Det er muligvis billigere at købe grej i byggemarkedet, Bilka eller lignende, men undlad det alligevel, da det kan gå i baglås, knække eller på andre måder give skader ved brug. 

Aftal et stopord

En del af BDSM og bondage er legen eller rollespillet, hvor den ene udnerkaster sig den anden. Lever I jer særligt meget ind i rollen, vil den ene af jer måske råbe ‘stop’, ‘lad være’, ‘ikke mere’ og lignende. Alt sammen ganske frækt, så længe personen der siger det, ikke mener det oprigtigt. 

Men hvordan skelner man så leg og rollespil fra den virkelig verden? Hvordan beder man partneren om at stoppe, samtidig med at det ikke ødelægger illusionen? 

Man aftaler et stopord. 

Et stopord er et ord som I begge er blevet enige om, inden i går i gang. Et stopord bør være et ord eller en sætning, som der ikke er nogen chance for bliver sagt undervejs. Eksempler på stopord kan være ‘citron’, ‘Bertel Haarder’ eller ‘stavblender’. Kun jeres fantasi sætter grænsen her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *