Sådan undgår du at komme for tidligt

Hold længere i sengen – sådan undgår du for tidlig udløsning

Guide til at holde længere i sengen

At komme for tidligt er ikke et unormalt problem, og flere mænd kæmper en brav kamp for at holde bare et par minutter længere i sengen, så de kan tilfredsstille deres partner. I artiklen her, får du en række gode råd til hvad du kan gøre, for at holde længere i sengen og undgå for tidlig udløsning. 

Stort set alle mænd har oplevet at komme for tidligt. Det er irriterende, men det er hvad der kan ske. Især hvis man har formået at få slæbt en særligt fræk og lækker kvinde med hjem til lagengymnastik, kan det være op ad bakke at afholde kanonen fra at gå af. 

Det sker for alle en gang i mellem – sådan er det bare. Men hvis du er en af de uheldige, som gang på gang må afslutte den ellers hede sex inden den for alvor er kommet i gang, så er det forståeligt nok et problem. 

Heldigvis er du ikke helt fortabt, og der er rent faktisk ting du kan gøre for at holde længere i sengen. I artiklen her vil vi præsentere dig for en række mulige løsninger og teknikker som du kan prøve af.  

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

Hvorfor kommer man for tidligt?

Der kan være mange grunde til, at man kommer for tidligt under sex. Personen man er sammen med kan være rigtig fræk, jeres sex kan være magisk, penis kan være ekstra følsom, eller måske du bare har fået bildt dig selv ind, at du ikke holder mere end et par minutter, hvorfor det også ender med være sandt. 

Uanset hvad årsagen er, så er det gudskelov ikke et problem, som ikke kan løses.

 Sådan holder du længere i sengen

Der er ingen grund til at hænge med mulen, bare fordi din kanon går af inden dine bukser har ramt soveværelsesgulvet, for du er langt fra fortabt. Faktisk er der op til flere mulige løsninger på for tidlig sædafgang. 

Træn din udholdenhed

For at holde længere under sex, kan du med fordel træne din udholdenhed. 

Her tænker vi ikke på, at din kondition skal være bedre, så du kan blive ved som en Duracell-kanin i timevis, men din udholdenhed i penis – altså hvor længe du kan være i gang uden at få orgasme. 

En måde at træne din udholdenhed på, er helt simpelt at dyrke en masse sex. Jo mere sex du har haft, jo mere vænner du dig til følelsen, som derfor ikke vil være nær så overvældende for dig fremadrettet. Udfordringen er så bare at finde en eller flere kvinder at have sex med… 

Træn med sexlegetøj

I stedet for at oprette dig på Tinder eller forsøge at hive en ny kvinde med hjem fra byen hver weekend, kan du købe et sexlegetøj som du kan øve dig på i stedet. Det er lettere og kræver ikke nær så meget arbejde.

Mange mænd vælger at købe en sexdukkepocket pussy eller fleshlight – ikke bare fordi de er gode når man skal onanere, men også fordi de føles så meget som en rigtig kvinde, at man kan vænne sig til følelsen af at være oppe i en rigtig vagina. 

Brug førnævnte næste gang du onanerer og gør det så igen, og igen og igen, indtil du kan mærke at du begynder at kunne modstå orgasmen længere og længere. 

Tryk nedenfor og se det store udvalg af onaniprodukter til mænd, som kan hjælpe dig med at træne din udholdenhed. 

→ Start/stop-teknikken

Du har sikkert allerede hørt om start/stop-teknikken, for den er ret udbredt og næsten uundgåelig, når det drejer sig om at holde længere i sengen. 

Teknikken kaldes også for edging og handler i bund og grund om at stoppe stimuleringen af penis, lige inden orgasmen indtræffer. Så snart du mærker, at du er millimeter fra at eksplodere, skal du eller din partner stoppe og lade penis helt være. Vent indtil din begejstring har lagt sig og du igen kan røre penis uden at komme og fortsæt så med at have sex eller onanere. 

Når du træner start/stop-teknikken, lærer du at beherske din orgasme, så du kan stoppe lige inden det er for sent, tage en kort pause og fortsætte – på den måde kan du i teorien blive ved nøjagtigt så længe du har lyst. 

 Prøv med en penisring

En anden løsning på dit problem med for tidlig udløsning kan være at bruge en penisring

En penisring sættes om penis nede ved roden og sørger for, at blodet har sværere ved at løbe tilbage og væk fra dit stive lem. Det lyder måske ubehageligt, men det hjælper faktisk med at holde rejsningen, som også som en ekstra bonus, bliver større og hårdere end normalt. 

Penisringe

→ Lav knibeøvelser

Knibeøvelser er ikke kun for kvinder som gerne vil have en strammere skede. Mænd, især dem som kommer for tidligt, kan i høj grad også have gavn af at træne bækkenbunden i ny og næ. 

Når du træner din bækkenbund med knibeøvelser, får du først og fremmest en stærkere muskulatur forneden, hvilket gør det nemmere for dig at holde en udløsning tilbage. Er du stærk nok, kan du holde orgasmen tilbage, vente et øjeblik og fortsætte hvor du slap, inden orgasmen igen nærmer sig, hvorefter du blot gentager så længe du har lyst.

Det lyder næsten magisk, men det kan sagtens lade sig gøre, hvis du får trænet tilstrækkeligt.

Sådan laver du knibeøvelser

Hvis ikke du har prøvet at lave knibeøvelser før, eller er i tvivl om du gør det rigtigt, er der en sikker måde at finde den rigtige teknik på: 

Næste gang du er på toilettet for at tisse, skal du forsøge at stoppe strålen – det er lige præcis sådan du skal gøre, når du laver knibeøvelser. 

Brug kondom med bedøvende creme

Et kondom er i sig selv en fin løsning, hvis følelsen af en lun og fugtig vagina er for meget for dig. Med gummi på din stive penis, vil du nemlig ikke føle berøringen i nær så høj grad, hvorfor du helt simpelt vil blive mindre stimuleret end hvis du havde haft sex uden. 

Vil du gå endnu længere end at bruge et almindeligt kondom, så kan du vælge at bruge et kondom med bedøvende creme. 

Cremen gør din penis knap så følsom, og du vil derfor kunne okse igennem i længere tid, uden at frygte at din ladning bliver skudt afsted. 

Durex performance - bedøvende kondomer - kondom guide

 Onaner inden sex

Det lyder måske lidt fjollet, men hvis du ved, at du kommer til at dyrke sex senere, så kan det være en fordel at lette trykke på egen hånd inden. 

Nogen mænd kommer tidligt fordi presset simpelthen bliver for stort. Det er for længe siden de har haft udløsning, og derfor hungrer de både mentalt og fysisk ekstra meget efter sex. Det resulterer ofte i, at samlejet ikke varer meget længere end et minuts tid. 

En løsning kan derfor være at sørge for, at du aldrig er ved at eksplodere af liderlig. Hvis du tager dig en spiller inden du skal på date, vil du med sikkerhed opdage, at din penis er knap så følsom, ligesom du er knap så tændt og derfor holder længere i sengen. 

Sæt farten lidt ned

Har du overvejet, om du måske kommer for tidligt, fordi du er alt for ivrig og effektiv? 

Boller du som en lille duracell-kanin så snart du er kravlet ombord på kvinden, kan du overveje at sætte tempoet lidt ned. Der er absolut intet galt i at tage den med ro – snarere tværtimod vil mange kvinder synes om, at du gør dig lidt umage og ikke bare banker derudaf som et trykluftsbor. 

Når du er tæt på klimaks, kan du sætte tempoet ned eller måske endda stoppe helt op, indtil din “begejstring” har lagt sig lidt igen. 

Har du lyst, kan du også prøve med tantrasex, hvor tempoet generelt er helt i bund og hvor det ikke nødvendigvis handler om at køre penis ud og ind af kvinden, men i stedet at være tætte. Det lyder måske lidt kedeligt, men det kan faktisk være en helt igennem magisk oplevelse. 

Du kan læse mere om tantrasex i vores guide her.

Hvad er for tidlig udløsning?

Ejaculation præcox, præmatur ejakulation, tidlig udløsning, for tidlig sædafgang, eller at komme for hurtigt – alle begreber dækker over nøjagtigt det samme, nemlig en orgasme som kommer ubelejligt og for tidligt hos en mand. 

Det kan være et irritationsmoment for kvinden, som måske havde håbet på og forventet mere af manden, som nu ikke bliver tilfredsstillet tilstrækkeligt. Endnu værre er det dog typisk for manden, som kan opleve følelser som skam og mindreværd ovenpå en tidlig udløsning.  

Hvorfor kommer nogen mænd for tidligt?

Nogle mænd oplever at de kun kommer for tidligt under bestemte omstændigheder. Det kan være en sexstilling der er særligt fræk, en partner som er vildt lækker, en fantasi der bliver udlevet og lignende.

Andre oplever at de altid kommer for tidligt, uanset om de er sammen med en partner eller onanerer alene. 

Årsagen til tidlig sædafgang kan være mange. For nogen er det en fysisk ting som skyldes at deres penis simpelthen er mere følsom en gennemsnits pikken, hvorfor der skal mindre stimulation til at nå klimaks. For andre er det noget mentalt, som gør at de gang på gang får orgasme tidligere end de havde håbet. 

Hvis du lider af tidlig sædafgang og har problemer med at holde længe i sengen, kan du trøste dig med, at en undersøgelse foretaget af EAU viser, at op mod 30% af alle mænd oplever eller har oplevet for tidlig sædafgang i løbet af deres liv. 

Tabuet om for tidlig sædafgang er et problem

For rigtigt mange mænd er det fortsat taburiseret at tale om udholdenhed i sengen. Det er i hvert fald næsten altid maraton-mændene, dem der kan holde i timevis i sengen, som råber højest og deler ud af deres seksuelle erfaringer. Desværre betyder det, at mange kan få en forskruet opfattelse af, hvor langt et almindeligt samleje varer. 

Sandheden er dog, at et gennemsnitligt samleje langt fra varer flere timer – eller en enkelt for den sags skyld – for en stor undersøgelse har vist, at mænd i Europa i gennemsnit holder 5 minutter og 24 sekunder.

Det var garanteret langt mindre end du havde regnet med, var det ikke?