Loading...
Viden

Er det farligt ikke at dyrke sex? – Få svaret her

Er det farligt ikke at have sex?

Er dit sexliv gået i stå på det seneste, og er du i den forbindelse blevet en smule bekymret for dit velbefindende, så er det ganske normalt. Mange andre deler din bekymring, og det er bestemt ikke unormalt at gøre sig overvejelsen om det mon kan være skadelig. Heldigvis er det ikke så slemt igen. 

Ifølge Maslows Behovspyramide er sex et af de fundamentale menneskelige behov – ligesom vand, mad og søvn har vi behov for sex for at kunne fungere. Men hvad så hvis man ikke har sex – svarer det virkelig til at man stopper med at spise eller drikke? 

Ikke helt. 

Et inaktivt sexliv er ikke farligt

Ifølge Videnskab.dk som har talt med læge og professor i sexologi ved Aalborg Universitet Christian Graugaard, er der ikke noget at frygte. Selvom det er længere tid siden end du kan tælle at du sidst har haft sex, så tager du ikke skade at være i cølibat – uanset om det er frivilligt eller ej.

Til gengæld går du glip af en lang række positive helbredsmæssige gevinster, såsom:

  • Bedre søvn
  • Stærkere immunforsvar
  • Stærkere hjerte
  • Smertelindring
  • Bedre humør
  • Skarpere hjerne
  • Mindre risiko for prostatakræft

Årsagen til manglende sex er afgørende

Hvis man endelig skal tale om en negativ effekt af manglende sex, så skal man dykke lidt dybere og se på hvad årsagen til cølibaten er. 

Hvis du ufrivilligt ikke længere har sex fordi du eksempelvis er blevet syg, har et handikap, eller et dårligt parforhold, kan det være usundt for dig. Ikke fordi du ikke får sex, men fordi førnævnte kan være et stressmoment i dit liv som har en negativ virkning på din krop. 

Det er altså ikke det faktum, at du ikke har sex som er skidt for dig, men nærmere kæresten der råber af dig, din manglende selvtillid når det angår det modsatte køn eller din sygdom. 

Onani kan tilfredsstille dele af dit behov

Hvis du ikke får sex og derfor er ved at eksplodere af liderlighed, kan du altid tage sagen i egen hånd og få udløb for dit behov gennem onani. 

Det fysiske og mentale samvær med et andet menneske vil onani naturligvis ikke kunne erstatte, men er der udelukkende tale om et behov for udløsning, så er onani en fin løsning som samtidig kan have samme positive effekt på kroppen som sex med et andet menneske. 

Er du blevet træt af at onanere på almindeligvis, så tjek vores guide til de bedste vibratorer til kvinder eller sexlegetøj til mænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *