Orgasmens positive påvirkning af kroppen

Orgasme – ikke bare dejligt, men også vildt sundt!

Orgasmer er fantastiske. Dels fordi det føles rigtig rart, men faktisk også fordi det er vildt sundt for kroppen at nå klimaks. Hvis du af en eller anden årsag skulle mangle en grund til at få en orgasme, så har vi i det følgende listet et udpluk af de positive ting som orgasmen gør ved din krop.

Hvis du har oplevet en orgasme, så ved du hvor dejlig en følelse det er i kroppen. (Har du orgasmen til gode, så spring vores den  her artikel over og få smidt bukserne med det samme!) Men orgasmen er ikke bare vildt rar at opleve, når den skylder ind over kroppen og giver varme i kinderne – den er faktisk også rigtig god for helbredet og dit generelle velvære. 

Vi fristes faktisk lidt til at kalde orgasmen for magisk. Det viser sig nemlig, at den kan hjælpe med alt lige fra at forlænge dit til at give dig bedre søvn og få dig til at se yngre ud. 

1. Det er god træning for hjernen

En orgasme sætter skub i kroppen og øger blod- og ilttilførslen flere steder. Blandt andet hjernen får sig et skud ekstra energi i områder som normalt er mere eller mindre inaktive. Det er sundt for de små grå og det er faktisk bevist i et studie, at din hjerne bliver skarpere af orgasmer. Så lig bare krydsogtværs eller sodukoen fra dig – hjernetræningen har aldrig været sjovere!

2. Det lindrer smerter

Når du har ondt i hovedet gør du formentlig som de fleste andre; bider det i dig og lider eller sluger et par panodiler. Men faktisk kan du tage toppen af de værste smerter ved at klimakse. Man mener endda, at en orgasme kan være mere effektiv mod smertetyper som migræne, gigt og menstruation end håndkøbsmedicin. En forsker konkluderede i et studie, at kvinder kan tåle smerte som er helt op til 74% værre end normalt, hvis de havde fået en orgasme forinden. 

3. Det gør dig glad

Du har måske hørt om dopamin og serotonin – to hormoner, som også kaldes for lykkehormoner. Det er nemlig blandt andet deres skyld, når du mærke glæde i kroppen. Når du kommer i mål med lagengymnastikken bliver der frigivet store mængder af homonerne, som dermed efterlader dig tilfredsstillet og lykkelig. 

4. Det gavner parforholdet

Apropos stoffer i hjernen – ved en orgasme frigives der også Oxytocin som i forsøg har vist sig at gavne tiltrækningen og kærligheden mellem dig og din partner. Pyt med romantiske restaurantbesøg og forlængede kæresteweekender – det bedste i kan gøre for jeres parforhold er simpelthen bare at gå til den på lagnerne. 

5. Det virker afstressende

Oxytocinen som frigives ved en orgasme gavner ikke bare kærligheden, det virker også afstressende. Hormonet får dig nemlig til at slappe af, og sørger desuden for, at mængden af stresshormoner i kroppen bliver mindsket. Efter en hård dag på jobbet med utilfredse kunder, en sur chef eller en dårlig madpakke får du altså ikke et bedre plaster på såret end en velfortjent orgasme. 

6. Det booster dit immunforsvar

Forskning på et tysk universitet har vist, at mænd ved seksuelophidselse og udløsning, producerer flere af den slags celler som hjælper med at opretholde dit immunforsvar. De omtalte celler kaldes også for dræberceller, og det er dem der står med det hårde arbejde, når der skal dræbes vira og bakterier i kroppen. Udover, at en spiller kan holde sygdommen for døren, så peger forskning også på, at hyppige udløsninger nedsætter risikoen for prostatakræft.
Drop kamilleteen, den varme sweater, vitaminpiller og hvad mor ellers anbefaler mod sygdom. Du har kuren i underbuksen. Så mor har altså ikke helt regnet den ud, selvom vi ikke mener, at man kan bebrejde hende for ikke at anbefale at mastubere snuen væk.

7. Det får dig til at se yngre ud

I årevis har mennesket jagtet kilden til evig ungdom, eller i hvert fald et evigt ungt ydre. Plastikkirurgi er en millionindustri som især lukrer på netop vores jagt på et ungt ansigt. Men det behøver faktisk ikke koste dig en krone, ligesom det ikke er nødvendigt at fylde dit ansigt med botox. Du kan nemlig, kvit og frit, komme til at se yngre ud ved regelmæssigt at få dig en orgasme. Det viser sig nemlig, at par der dyrker regelmæssig sex, i gennemsnit bliver vurderet 5-7 år yngre end dem der sjældent er aktive i dobbeltsengen. Årsagen skulle være, at mænd og kvinder producerer en øget mængde væksthormoner under sex. Væksthormonerne hjælper cellerne med at dele og reproducere sig, hvilket får din hud til at se yngre ud.

8. Det får dig til at leve længere

Apropos jagten på evig ungdom – så hjælper orgasmen dig faktisk til at leve længere. Forskere fra Wales har konkluderet, at jo flere orgasmer du får i løbet af dit liv, jo længere er du tilbøjelig til at have her på jorden. Mænd der onanerer minimum 2 gange ugentlig har 50% mindre dødelighed end mænd der kun kærtegner snablen én gang om ugen. For kvinder gør det sig ligeledes gældende, at seksuel tilfredsstillelse fører til et længere liv. 

Sådan får du lettest en orgasme

Ja – fordele ved orgasmen er der altså nok af, men hvordan opnår du så en lettest? Du kan selvfølgelig få hjælp af en partner, eller måske tage sagen i egen hånd og bruge klør fem. 

Hvis du er alene om projekt orgasme, så kan du med fordel vælge at hjælpe det hele lidt på vej og gøre det lidt lettere med det rigtige værktøj – nemlig sexlegetøj. 

Sexlegetøj, herunder særligt onaniprodukter, er udarbejdet med et mål for øje, at give dig en orgasme. Gerne let og uden det store besvær. Derfor finder du næppe en bedre genvej til orgasmen end det rigtige sexlegetøj. 

Vi har udarbejdet adskillige guides til sexlegetøj, som måske kan være inspiration for dig, og hjælpe dig til de gavnlige og sunde orgasmer som ligger og venter lige rundt om hjørnet. Se vores: