Få sexlysten tilbage - sådan gør du

Er lysten til sex væk? – Sådan får du sexlysten tilbage!

Du kender det sikkert godt. Da I var unge og nyforelskede kunne I ikke holde fingrene fra hinanden, og sex var ligeså fast en del af det daglige program som tandbørstningen og morgenmaden. I de første par måneder gik der formentlig ikke en uge, en dag, en time eller et minut uden i pillede lidt ved hinanden. Men nu, efter forelskelsen har lagt sig, er der langt imellem lagengymnastikken.

Kan du nikke genkendende til ovenstående, så er der ingen grund til større bekymring, for det er nemlig ganske normalt, at lysten til partneren fortager sig en smule med tiden. Problemet opstår dog, hvis lysten forsvinder helt. Sex er nemlig en fundamental del af et velfungerende parforhold, hvorfor det i de fleste tilfælde vil være begyndelsen på enden, når I ikke længere hygger jer i dobbeltsengen.

Men hvad gør man, hvis lysten til sex bare ikke er der længere? Hvad er løsningen, når sexdrivet er gået i stå og det risikerer at koste dig parforholdet? Hvordan får man erotik tilbage i dagligdagen? – Find svarene her!

Sådan får du sexlysten tilbage

Der kan være mange grunde til, at du ikke har lyst til sex og hvordan du afhjælper den manglende sexlyst afhænger i høj grad af, hvad der ligger til grund for, at lysten udebliver.  I det følgende kan du blive klogere på de mest udbredte årsager til mangel på sexlyst, og hvordan du kommer omkring dem.

Selvværdsproblemer

Kan du lide det du ser i spejlet når du er nøgen? Hvis ikke, har du sikkert heller ikke lyst til at din partner ser dig uden en trevl på kroppen. Måske du synes dine lår er for store, dine testikler for lange, dine bryster for flade eller noget fjerde. Alt sammen kan være med til at gøre, at du mister lidt af din selvtillid, hvilket resulterer i mindre lyst til at vise korpusset frem.

I langt de fleste tilfælde er problemet oppe i dit eget hoved. Din partner synes med garanti at du er skøn som du er. Kan du alligevel ikke slippe de dårlige tanker om dig selv, kan du overveje om du kan gøre noget ved det. Hvis du er blevet lidt for rund kan du overveje at starte i et fitness center, eller bare løbe en tur i nabolaget et par gange om ugen. Motion er ikke bare godt for kroppen, men også dit sind.

Skru ned for alkoholen

Et glas vin, en drink eller en øl kan være lækkert efter en lang arbejdsdag, men bliver det til for mange genstande i det daglige, risikerer du ikke bare en række livsstilssygdomme, men også et mindre behov for sex.

Er du i tvivl om hvorvidt din manglende sexlyst kan hænge sammen med alkohol, så prøv at skære ned for dit forbrug i en uges tid og se om det har en effekt.

Få slappet af

I en travl hverdag hvor ungerne skriger og larmer, det flyder med bObles legetøj på gulvet, opvasken har vokset sig enorm og arbejdet driller, kan det være svært at slappe af og få koblet fra. Men det er en fejl, for det er ikke bare vigtigt at slappe af fordi det er sundt for kroppen og modvirker stress, det øger også din lyst til sex.

Det er ikke svært at forestille sig, at sex er noget af det sidste man tænker på, når dagligdagens gøremål er overvældende i mængden. Prøv derfor at tage noget tid hver dag, hvor du slapper af og lader tankerne flyve. Måske det netop er dét som skal til, for at der igen bliver hedt i soveværelset.

Tal sammen

Da I lige havde mødt hinanden, og dyrkede sex i ét væk, var det formentlig i høj grad fordi I var fascinerede og optagede af hinanden. I tog tid ud af kalenderen til at udforske hinanden og lære hinanden at kende. Hvor ofte gør I det nu?

Selvom man har kendt hinanden længe, kan der stadig dukke nye nuancer og facetter op, som du ikke kendte til. Vi udvikler os alle sammen hele livet, så den du forelskede dig i for 13 år siden, er ikke nødvendigvis den samme du er sammen med i dag. I hvert fald ikke 1:1. Det er som oftest når vi taler sammen, at vi lærer hinanden at kende, men i den daglige travlhed er det ikke altid dét som bliver prioriteret i parforholdet.

Tag jer tid til at sidde og kigge hinanden i øjnene og snak. Ja, det lyder lidt pladderromantisk, men måske du vil opdage nye sider af din partner, som igen kan tænde op i din sexlyst.

Tag på date

Hvornår har din partner og dig sidst været på date? Hvornår har I sidst siddet og delt en flaske vin på en lidt for dyr restaurant, hygget på et tæppe i parken kun jer to eller taget en overnatning på et hotel?

Hvis det er længe siden, så er det måske derfor I ikke længere kaster jer over hinanden som to opstemte teenagere.

Tag jer tid til hinanden og nyd et godt måltid mad på en lækker restaurant, book værelse på en romantisk kro eller tag rulleskøjter på og kør en tur. Det er ikke så vigtigt hvad I laver, så længe I gør det sammen og nyder hinandens selskab og nærvær imens.

Bliv ved med at imponere din partner

Forestil dig, at din partner og dig lige havde mødt hinanden. Hvad ville I lave? Hvad ville du gøre for at gøre indtryk på ham eller hende?

Tænk lidt over det, og overvej om ikke du stadig kunne gøre det. Ville du invitere din udkårne på date? Lave et lækkert måltid derhjemme? Gå en romantisk tur i parken, eller noget fjerde?

Se også: Guide til intim massage

Uanset hvad du måtte vælge, så gør det igen! Bare fordi I har været sammen længe, betyder det ikke at du skal læne dig tilbage og hvile på laurbærerne. Bliv ved med at vise dig fra din romantiske side og forkæl din partner nøjagtigt som du ville have gjort, hvis I lige havde mødt hinanden.