G-punktet

G-punktet – Stor guide til stimulering af G-punktet

Guide til G-punktet

Du har garanteret hørt snak om G-punktet før. Men for mange bliver det aldrig til mere end dét. Men hvis du finder vej til det lille punkt, så venter der dig en helt særlig oplevelse med meget stor nydelse. 

Men hvor er det nu lige G-punktet er, og hvad gør man, når man har fundet det? – Du behøver hverken lede efter svarene eller det erogene område meget længere, for vi har svarene til dig her.

Bemærk, at artiklen indeholder affiliate-links, altså sponsorerede links.

Hvad er G-punktet?

Hos kvinder er G-punktet en erogen zone i skeden på skedevæggen. Ved stimulering kan det give ekstra kraftige orgasmer. 

Hos mænd er det området på og omkring prostata som kaldes for G-punktet. Ligesom det er tilfældet hos kvinder, så kan stimulation give ekstraordinære orgasmer – blandt andet også sprøjteorgasmer.

Til trods for, at punktet blev opdaget allerede i 1944, mangler der stadig evidens for dets eksistens. Der er forsøg der peger på, at punktet eksisterer, andre siger det ikke gør. Og så er der dem der ligger sig midt imellem ved at sige, at G-punktet kun findes hos nogle kvinder. 

Du kan heldigvis selv lave dit eget forsøg og finde svaret hvis du læser videre.

Opdagelsen af G-punktet

Første gang verden kunne stifte bekendtskab med G-punktet var i 1944 da den tyske gynækolog Ernst Gräfenberger offentliggjorde sit fund af et særligt område på indersiden af kvindens skedevæg. Et område, som ved stimulation, kunne give kraftige orgasmer som føltes anerledes end en klitorisorgasme. 

Det er i øvrigt også forklaringen på, hvorfor det kaldes for G-punktet. Det lille område er naturligvis opkaldt efter sin ophavsmand, Gräfenberger. 

Hvor er kvindens G-punkt?

Kvindens G-punkt finder du ca. 4-5 centimeter oppe i skeden. Punktet er på forsiden af skedevæggen – hvis kvinden ligger på ryggen er det området der vender op mod loftet, som er g-punktet. 

Området kan føles lidt ru, og kan i overfladen sammenlignes lidt med en valnød. Til sammenligning vil resten af indersiden af skeden føles blød og glat. 

Har du stadig problemer med at lokalisere det magiske område, så er det en fordel at begynde din eftersøgning imens du er ophidset – det får nemlig området til at svulme op.

Guide til G-punktet

Hvordan stimulerer man kvindens G-punkt? 

Hvis du er nysgerrig efter om du er velsignet med et G-punkt, og hvordan en G-punkts orgasme føles, så kræver det heldigvis ikke noget særligt at komme i gang. 

Faktisk kan du bare smide bukserne og gå i gang – hvis du er på arbejde eller ude at handle, anbefaler vi dog, at du lige venter, til du kommer hjem. 

Stimulering af det magiske område kan klares rimelig let med fingrene. Indfør en finger eller to i skeden og lav “kom her” bevægelser med fingrene op mod maven. 

Endnu lettere bliver G-punkts stimulation dog, hvis du anskaffer dig det rigtige udstyr. Sexlegetøj er genialt til formålet, og faktisk kan du få fingrene i legetøj som er udarbejdet specifikt til stimulation af G-punktet. Er du i tvivl om, om du kan finde stedet eller gør det rigtigt, så anbefaler vi at starte med en G-punkts vibrator. 

Stimuler dit G-punkt med en vibrator

Den letteste måde at opnå G-punkts orgasme er ved hjælp af en G-punkts vibrator. De fleste er udformet så du er garanteret at ramme plet, og ved hjælp af behagelige vibrationer får du nøjagtigt den stimulering der skal til, for at opnå den særlige orgasme. 

Hvor er mandens G-punkt?

Når man taler om G-punktet hos mænd taler man faktisk om mandens prostatakirtel. Prostatakirtlen er egentlig ansvarlig for at producere sæd, men ved ophidselse vokser den i størrelse og bliver særligt følsom for berøring. 

Stimulering af G-punktet hos mænd er derfor i virkeligheden prostatamassage.

Du finder prostata lige under pungen – altså på indersiden.

Hvordan stimulerer man mandens G-punkt?

Stimulering af mandens G-punkt er det man også kalder for prostatamassage. Massagen kan klares både udvendigt og indvendigt.

Se også: Hvordan får man prostata orgasme?

Den udvendige stimulation klares ved at massere mellemkødet – området mellem pung og anus. 

Den invendige, og mest effektive massage, er via endetarmen. En finger eller et stykke sexlegetøj kan være grænseoverskridende for mange mænd, men for den maksimale effekt, så er der altså ingen bedre vej. 

Har du ikke lyst til at have din eller din partners finger op i anus, kan stimuleringen af G-punktet også klares med sexlegetøj. 

Sexlegetøj til stimulering af mandens G-punkt

Du kan sagtens stimulere G-punktet med fingrene og finde stor nydelse heri. 

Men skal du opleve den ultimative G-punkts orgasme, så kommer du ikke udenom sexlegetøj som er udformet specifikt til stimulering af området. 

Sexlegetøj til mandens G-punkt kaldes for en prostata stimulator og stort set alle relativt beskedne af størrelse. Det er en fordel for de mænd, som ikke er så trygge ved at få noget op i anus. 

Stimuleringen alene eller som fræk sexleg for par

Stimulering af g-punkt kan naturligvis klares helt alene, og med stor nydelse som resultat. Endnu sjovere og bedre bliver det dog, hvis man gør det som par. 

Gå på opdagelse sammen, og find sexens svar på Eldorado – som i stedet for guld, byder på stribevis af kraftige orgasmer. 

Særligt stimulering af mandens G-punkt byder på muligheder for at få overskredet nogle grænser og finde helt nye niveauer i sexlivet.

Når I nu er gået i gang med at stimulere prostata analt, så kunne næste skridt være at eksperimentere med en strap-on dildo. På den måde bytter i roller i dobbeltsengen, imens prostata får sig en velfortjent tur. 

Denne type sex kaldes for pegging, og er du nysgerrig kan du blive klogere ved at læse vores guide til pegging her.

Sexstillinger som stimulerer G-punktet

Du kan naturligvis også få en G-punkts orgasme uden sexlegetøj. Det er væsentligt sværere, men det kan sagtens lade sig gøre. Hvilken sexstilling din partner og dig benytter, er langt fra uvæsentligt i det henseende. 

Særligt “doggystyle” er effektiv når det kommer stimulering af punktet. Når manden tager kvinden bagfra vil hans penis nemlig støde mod forsiden er skedevæggen, og dermed forhåbentligt ramme det helt rigtige sted. 

Alternativt kan en traditionel missionærstilling hvor kvindens underliv løftes lidt i vejret af en pude også vise sig at være effektiv. Ligesom kvinden på ryggen med benene på mandens skuldre, kan kilde de helt rigtige steder. 

Det vil være forskellig fra kvinde til kvinde hvad der virker, så det er bare at komme i gang med at eksperimentere. 

Hvordan føles en G-punkts orgasme?

Kvinder der har oplevet en G-punkts orgasme fortæller, at den faktisk er meget anerledes fra klitorisorgasmen som de fleste formentlig har prøvet. 

Hvor en klitorisorgasme er hurtigt overstået, så er G-punkts orgasmen dybere og står ofte på i længere tid. 

Nogen kvinder vil måske opleve at de skal tisse, men det er altså falsk alarm – det kan være en af følgerne ved stimulering af punktet. Men bare rolig, du kommer ikke til at tisse på lagnet eller din partner. Forsøg i stedet at slappe af, og så vil du formentlig opleve, at tissetrangen går væk.