spanking guide cover

Spanking – Læs vores store guide til spanking

Guide til spanking

Overvejer du at prøve kræfter med spanking, men er du i tvivl om hvor man starter og om det i det hele taget er noget for dig? Læs videre her i artiklen, hvor vi giver dig svarene på alle de spørgsmål du måtte have om spanking. Vi hjælper dig tilmed med at finde det helt rigtige spanking-udstyr. 

Er du nysgerrig på spanking – små frække pisk, smæk og klap bagi – men er i tvivl om hvordan du lige kommer i gang, kan du her i artiklen finde masser af gode tips og tricks, så du forhåbentligt kan få en god oplevelse med spanking sammen med en partner. 

Vi hjælper dig også med en oversigt over det bedste spanking-udstyr, så det både bliver sikkert og sjovt at give hinanden smæk. 

Bemærk, at der i det følgende vil være en række affiliate-links, altså sponsorerede links.

Hvad er spanking?

Vi må hellere starte med at få begrebet ‘spanking’ på plads, inden vi kaster os over resten af guiden. 

Spanking kan nok bedst oversættes til smæk på dansk. Men hvor smæk er noget man gav sine børn for år tilbage, når de havde været slemme, er denne type smæk af seksuel karakter og er typisk en del af forspillet eller selve sexakten. 

Du kan spanke din partner bagi med en flad hånd, eller du kan bruge sexlegetøj til formålet. Her mener vi naturligvis ikke, at du skal klaske løs på din partner med en blød dildo eller en buttplug, men i stedet en pisk, en paddle, et spanskrør eller måske en flogger – hvad de fire begreber dækker over, skal vi nok uddybe senere i artiklen. 

Guide til spanking

Du fristes måske til at kaste dig ud i det med det samme, men inden du finder læderbæltet frem og beder din partner bukke sig forover, er der en række ting, som du/I med fordel kan overveje først.

Hvor ondt må det gøre?

Smerte er relativt, så det kan være svært helt at få afstemt smerteniveauet med partneren. I vil dog i de fleste tilfælde kunne blive enige om, hvorvidt spankingen skal være blid og nænsom, eller om den skal være hård og smertefuld. 

I kan med fordel prøve jer lidt frem og sammen finde ud af, hvor hårdt i hver især kan lide det. 

Må der komme mærker fra spanking?

Når nu I diskuterer slagstyrken, kan i passende også tage en snak om, om der må være synlige mærker efterfølgende. Slår man tilpas hårdt eller bruge det rigtige værktøj, kan der blive efterladt synlige røde mærker på kroppen.

Mærkerne er ikke i sig selv farlige, men skal du på stranden dagen efter eller til babysvømning med dit spædbarn, kan det give nogle underlige blikke fra omverdenen, hvis man ligner et torturoffer. 

Når I snakker om hvor hårdt I må slå, handler det altså ikke kun om smerte, men også de eventuelle mærker der kan komme efter en hård omgang spanking. Tag snakken på forhånd, så er der ingen der fortryder bagefter. 

Hvad kan I lide?

Spanking behøver ikke handle om smerte. Faktisk handler det ligeså ofte om selve gerningen, altså det at blive spanket, som det handler om at mærke det. 

Hvis det mest af alt er tanken om spanking der tænder jer, er der ingen grund til at hamre igennem. I stedet kan i nøjes med at markere med en flad hånd – selvfølgelig med et tydeligt klask – men uden det gør ondt eller efterlader mærker. 

Se også: Datingsider for BDSM

For andre handler spanking dog netop om smerten, og for dem vil det naturligvis ikke være nok med en lille markering på balden. For dem skal det svirpe, det skal runge og smælde, men vigtigst af alt skal det gøre ondt.

Der er ikke noget rigtigt og forkert og begge dele betegnes som spanking, omend i hver sin ende af spektrummet. Uanset hvad I er til, er det vigtigt at I tager snakken inden, så I begge kan få forventningsafstemt – på den måde får I begge en god og fræk oplevelse.

Aftal et stop-ord

Går spankingen særligt vildt for sig, og involverer den måske endda noget BDSM eller rollespil, er det ikke unaturligt at der kan blive råbt “Stop!”, “AV!” og lignende.

Se også: Hvad er bondage og BDSM?

Men hvad så? Skal du så stoppe med at spanke? Mener din partner det, eller er det i virkeligheden bare en del af legen?

Hvis I får aftalt et ‘stop-ord’ – altså et ord eller en sætning som afbryder legen øjeblikkeligt – behøver du ikke bekymre dig om hvorvidt din partner mener det, når han eller hun beder dig holde op. På den måde kan “Stop!” blive en del af oplevelsen. Faktisk er det at sætte ord og lyd på, en stor del af oplevelsen for nogen.

Et godt stop-ord er et ord eller en sætning som I ikke ville komme til at sige undervejs ved et uheld. “Stangtennis”, “hundekiks” eller “Karl-Mar Møller er faktisk en attraktiv fyr” er gode bud på ting, du ikke ville sige under sex – sidstnævnte sikkert ikke i det hele taget. 

Få fat i det rigtige udstyr til spanking

Spanking kan sagtens klares med håndfladen, men der er god grund til at overveje at investere i noget lækkert spanking udstyr, da det gør oplevelsen endnu bedre. 

Har du lidt svært ved at finde ud af, hvilket udstyr som er det rigtige til jer og jeres behov, forstår vi det godt – der er nemlig meget at vælge mellem. 

Det vigtigste du skal vide er, at der som udgangspunkt er 4 typer af redskaber til spanking, som udmærker sig på hver deres måde. 

De 4 typer af spanking redskaber er:

Paddle

Smerteniveau: Lavt

En paddle er et kort og fladt redskab, som ofte er lavet af læder. 

Grundet formen og materialet, kan du slå relativt hårdt med en paddle, uden det gør ondt på modtageren.

Derudover er lyden fra en paddle der rammer den nøgne hud, en af de primære årsager til, at netop dette redskab er populært. 

En paddle er desuden relativt nem at håndtere og bruge, hvorfor den er oplagt til nybegyndere.

Flogger

Smerteniveau: Mellem

En flogger er en pisk med en masse haler, som er med til at give en helt særlig form for smerte, som er mere intens end ved eksempelvis en paddle. 

En god begynder flogger er af et relativt blødt materiale, med få og tykke haler med afrundede ender. En sådan flogger gør knap så ondt og egner sig derfor bedre til nybegynderen, som endnu ikke kender til egne præferencer. 

Hellere starte lidt blidt ud, og opgradere til en mere kraftig flogger når I er blevet mere fortrolige med spanking. 

En flogger er knap så let at bruge som en paddle, da der er lidt mere teknik involveret. Det er dog på ingen måde svært, så med lidt træning har du snart mestret dit nye legetøj.

Pisk

Smerteniveau: Mellem – Høj

Er følelsen af en paddle eller flogger ikke helt nok for dig? Skal smerten være mere intens? – Så skal du gå med en ridepisk!

En pisk, eller ridepisk som de også kaldes, har et mindre kontaktpunkt med huden, hvorfor smerten bliver mere målrettet og intens.

Det er desuden muligt at få rigtigt meget “svirp” i en pisk, hvilket kan gøre smerten kraftigere, uden du nødvendigvis behøver slå hårdere. 

Det primære område hvorpå de forskellige piske adskiller sig fra hinanden, er ved grebet eller håndtaget. Der kan være stor forskel på hvordan håndtaget er udformet og der er derfor gode muligheder for at finde et greb som falder i din smag og passer til din hånd. 

Spanskrør

Smerteniveau: Høj

Favoritten hos de der praktiserer BDSM, er som oftest spanskrøret – også kaldet for en ‘cane’ – som kan påføre den underkastede en smerte som de færreste paddles, piske eller floggers kan matche. 

Der er garanti for smerte og røde mærker, når der er kontakt mellem spanskrøret og den nøgne hud på den der skal straffes. 

Det høje smerteniveau gør, at vi til trods for at spanskrøret er nemt at bruge, ikke anbefaler dette redskab til nybegyndere. 

Start i stedet med en paddle eller en flogger, prøv af om spanking er noget for jer og hvor vildt I kan lide det. Finder I ud af, at det gerne må gøre rigtig ondt, kan I altid vende tilbage og investere i et spanskrør. 

Gode tips til spanking

Når forberedelserne er gjort, er det tid til at prøve kræfter med spanking. Det klør måske allerede i håndfladerne for at give et godt svirp, eller måske du selv er klar til at få et smæk bagi. Uanset hvad, vil du i det følgende kunne læse en række gode tips, så du og din partner kan få mest muligt ud af spanking. 

Start med at spanke med hånden

Spanking kan sagtens foregå udelukkende med hænderne, men som nævnt tidligere, er det bare lige en tand sjovere og mere intenst, hvis man bruger redskaber.

Vi anbefaler dog at I starter med at spanke med en flad hånd på et blødt punkt på kroppen. Bløde punkter er steder med muskler eller fedt, som kan absorbere en del af slaget og som derfor ikke gør permanent skade på modtageren. 

Når du spanker med din håndflade, har du mere kontrol over hvor kraftigt smækket er. Ligeledes kan du selv mærke smækket i hånden, så du har en bedre idé om, hvor hårdt du har spanket.

Smæk de rigtige steder

Det er på ingen måde uvæsentligt, hvor på kroppen du spanker eller bliver spanket, for det er ikke alle områder som egner sig til frække smæk. 

Nybegyndere bør holde sig til balder, lår og inderlår, da disse er godt polstrede og beskyttet af fedt og muskler. Vælger du at give eller få smæk andre steder, kan der ske mere alvorlige skader. Hold dig derfor til førnævnte, indtil du er erfaren og har helt styr på hvad du laver.

Efterhånden som du bliver bedre til spanking, kan I vælge at eksperimentere med andre steder på kroppen. Det kan eksempelvis være et lille rap over nallerne eller blide smæk på bryster og/eller brystvorter. Nogen synes det er frækt med smæk på kønsdelene, men undlad at klaske løs på underlivet indtil I har helt styr på hvad I laver. 

Få styr på spanking teknik

“Hvor svært kan det være at give smæk?” – tænker du måske. Og nej, det er da heller ikke raketvidenskab vi har med at gøre. Det er dog alligevel værd at arbejde lidt på din spanking teknik, så kan blive endnu bedre til at uddele smæk. 

Den mest oplagte måde at øve sin teknik, er ved at gøre det på dig selv. Du kan med fordel mærke hvordan det føles, når du smækker dig selv på bagsiden af låret og på den måde få en god indikator for, hvordan det vil føles for modtageren. 

Når du spanker dig selv, kan du lettere for en fornemmelse for hvilken styrke du skal bruge, hvor det er godt eller skidt at ramme og hvilke redskaber som fungerer. 

Se flere eminente guides hos Temptations

Syntes du om vores guide til spanking, kan vi glæde dig med, at vi har mange flere fremragende guides her på siden. 

Læs eksempelvis også følgende: